На Годишна среща Ком-Емине 2019 анонсирахме старирането на проекта “Леки и бързи: Ком-Емине 2020”. Целта е да съберем група от минимум 6 души, планинари и непрофесионални бегачи, които желаят да изминат маршрута по билото на Стара планина за по-малко от 11 дни. Групата ще бъде тренирана и всеки участник ще има възможността да получи професионална консултация от Калоян Пейчев – Кофе. Кофето е професионален планински водач, екстремен скиор, планински бегач и първият човек, направил Голямото Е (1300км по маршрутите Е3, Е4 и Е8) за по-малко от 1 месец.

Тренировките за скоростното преминаване на Ком-Емине започват още през месец февруари, като задължителното минимално изискуемо ниво към участниците е да могат да избягат 10км към датата на записването си. От февруари до август ще се провеждат ежемесечни тренировки с Калоян Пейчев и всеки участник ще получи персонален план за индивидуални тренировки и съвети за оптимално хранене според нуждите си. Целта на предварителните тренировки е всеки участник да влезе в достатъчно добра форма, така че да може да се справи с предизвикателството Ком-Емине и това да му донесе удоволствие от спорта сред природата (а не болка и мъчения).

Преминаването по Ком-Емине “Леки и бързи 2020” ще стартира в края на месец август. За безопасното преминаване на групата ще отговарят професионалните планински водачи Калоян Пейчев и Живко Момчев (автор на “Пътеводител Ком-Емине”). Живко Момчев ще бъде основно ангажиран с логистиката на групата и снабдяването със свежа и балансирана храна, чисти дрехи и екипировка за участниците на всички места за почивка по време на скоростното преминаване.

Това приключение е за вас, ако:
– желаете да изпробвате силите си;
– не сте уверени, че ще се справите с толкова голямо предизвикателство сами;

– мечтаете за Ком-Емине, но нямате 21 свободни дни;
– не желаете да носите тежка раница от хижа до хижа по маршрута;
– искате да направите нещо различно, което ще ви помогне да се чувствате по-живи и по-силни.

Проектът ще бъде разделен в два етапа: „подготовка“ и „скоростно преминаване„. Подготвителния етап включва 6 ежемесечни тренировки с Калоян Пейчев в периода февруари – юли 2020. След края на всяка официална тренировка участниците ще получават съвети за индивидуална тренировка и хранене до следващата официална тренировка. Минималното изискуемо входно ниво за участие в тренировките е участникът да може да избяга 10 км към датата на записването си. Такса за участие в подготвителния етап: 300 лева.

Скоростно преминаване на Ком-Емине – опита за групово преминаване по маршрута Ком-Емине в рамките на 10 дни ще стартира на 30 август 2020. Групата през цялото време ще се движи със своя ментор – планинският водач Калоян Пейчев, който ще отговаря за безопасността и безпроблемната навигация. На всички важни пунктове участниците ще бъдат пресрещани от поддържащ автомобил, който ще осигурява подходяща свежа и балансирана храна, чисти дрехи и провизии. До опит за скоростно преминаване на Ком-Емине ще бъдат допуснати участниците в подготвителния етап, които изявяват желание за участие и са проявили дисциплина и отдаденост в тренировъчния процес. За участие в скоростното преминаване се заплаща такса за участие, която покрива разходите за хонорари на водачите и поддържащия автомобил. Таксата е в размер на 1200 лева и се заплаща при потвърждаване на участието.

Повече информация за програмата и плана за участие можете да получите от предварителната ни среща, която ще се проведе в Клуб на пътешественика – София, ул. Сердика 19, на 10 февруари от 19:30 часа.

За въпроси и записвания:

club@oilaripi.com

0882292877

 

За заплащане на такса за участие в подготвителния етап (само по банков път):

Туристическо дружество Ойларипи
Уникредит Булбанк
IBAN: BG87UNCR70001522574136
BIC: UNCRBGSF
Сума: 300 лева
Основание за превода: Тренировки леки и бързи 2020

Леки и бързи: Ком-Емине 2020 (предварителна среща)