Практикум „Степите на Калиакра и Таушан тепе“, първа част от курс “Растенията в България”. Курсът поставя основите на ботаниката и ни въвежда в растителното многообразие на България. За участие не се изисква предварителна подготовка – представянето на научната информация ще бъде направено на достъпно за неспециалисти ниво.

Една изключителна възможност да посетим защитените зони „Калиакра“, „Таушан тепе“ и „Побитите камъни“ и да се запознаем с невероятното им флористично разнообразие. Редки степни видове, ендемични растения, красиви цветя – ще ги наблюдаваме заедно с  доц. д-р Антоанета Петрова, директор на Ботаническата градина – БАН. Във вечерните часове ще си припомним основите на физиологията, морфологията, систематиката и екологията на растенията с няколко кратки лекции водени от Росен Василев – един от създателите на ‘Конспект на висшата флора на България”

Практикумът е тридневен (1 май – 3 май) и включва посещения на няколко обекта, с кратки пешеходни преходи без техническа трудност. Предвидено е пътуване с общ транспорт и нощувки на хотел във Варна.

За участие в семинара е необходимо заплащане на такса от 75 лв, която включва експерт-ботаник, материали, организационни разходи. Участници в национални кръгове на олимпиади в някоя от природните науки се ползват с 50% отстъпка от таксата за участие. Участници, завършили успешно “Хоби курс по Билкарство” се ползват с 10% отстъпка от таксата за участие.

Общият транспорт се споделя между участниците и при група от 16 души е по 90 лв на човек. Поради спецификата на пътуването през защитени зони, ще се използва нов автобус отговарящ на минимален стандарт Evro 5 с цел оставяне на минимален екологичен отпечатък от посещението ни.

Участници под 18 годишна възраст участват само с пълнолетен придружител. Участници, които пътуват като семейство с дете, чиято възраст изисква задължително използване на детско столче, както и участници които тръгват от други градове може да пътуват с лични автомобили.

За двете нощувки във Варна ще бъде резервиран хотел при цена 23 лв на човек на нощ в двойна стая или 32 лева в единична стая. Цените са с включена закуска и се заплащат на рецепция.

 

Такса за участие в Практикум Калиакра – 75 лева

(Виж повече информация за Практикум Сакар)
Участници в национални кръгове на ученическите олимпиади в някоя от природните науки се ползват с 50% отстъпка от таксата за участие. Участници, завършили успешно “Хоби курс по Билкарство” се ползват с 10% отстъпка от таксата за участие.

Срок за записване – 15 април

Цената включва:
– Участие в теоретичните модули и практики;
– Учебни материали и пособия за теоретичните и практическите занятия;
– Достъп до презентациите;

Цената не включва:
– Транспорт (пътува се с организиран превоз с екологичен стандарт минимум Evro V);
– Нощувки;
– Храна по време на практиките и нощувки.

Начин на плащане:
По банков път:
Туристическо дружество Ойларипи
Уникредит Булбанк
IBAN: BG87UNCR70001522574136
BIC: UNCRBGSF
Основание за превода: „Практикум Калиакра“

 

Практикум “Степите на Калиакра и Таушан тепе”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *